Môj prvý príspevok na blogu – Prečo táto kniha?
Milí priaznivci poľovníckej gastronómie, fajnšmekri a kulinári! Tento môj prvý blog som už raz napísala, priamo na stránku, ale, čo sa stalo? Zmizol! Niečo medzi nebom a zemou, alebo lepšie povedané, medzi mnou, mojou stránkou a internetom. Tak snáď sa to podarí a ja...
3 v 1 alebo ako využiť mäso z bažanta
Sezóna bažantích poľovačiek v uznaných bažantniciach je v plnom prúde a od zajtra môžeme loviť kohúta bažanta poľovného aj vo voľnej prírode. Toto obdobie mám veľmi rada. Príroda hrá krásnymi farbami jesene, ale ešte býva aj príjemne teplo a pokiaľ nie je sychravé...
Poľovnícke právo – Jágerek – Jégerek – Jägerrecht a zopár receptov z divinovej pečene
Tomu, kto uloví raticovú zver, už tradične patrí srdce, pečeň a obličky, ale v niektorých krajinách aj pľúca, jazyk a brušné sádlo. Podľa Ottovej encyklopédie Poľovníctvo (2014) jedlé vnútornosti ulovenej zveri podľa starého zvyku patria tomu, kto ulovil a vyvrhol....
Recept na Svätého Valentína
Daniel s hruškou a omáčkou z červeného vína Dnes, 14. februára je Deň Sv. Valentína, sviatok zaľúbených, zamilovaných. Názory na tento deň sa rôznia, niekto má tento sviatok rád, niekto tvrdí, že to je prežitok, ktorý k nám prišiel zo západu. Súhlasím síce, že aj ten...
Poľovnícke slávnosti v maďarskom Tiszacsege
Poľovníctvo má v mnohých kultúrach dlhú históriu a je spojené s rôznymi tradíciami a slávnosťami. Jednou z nich je aj poľovnícka slávnosť, ktorá sa koná pravidelne v maďarskom mestečku Tiszacsege na brehu rieky Tisa.Poľovnícke slávnosti sú často sprevádzané rôznymi...